Global Youth Ambassador


In april 2014 is A World At School begonnen met het Global Youth Ambassador programma. Ik werd gevraagd om hier Global Youth Ambassador te worden, voor een termijn van één jaar ingaand vanaf april 2014. En daar heb ik uiteraard ja op gezegd! In mijn functie als jongerenvertegenwoordiger naar UNESCO heb ik me altijd hard gemaakt voor meer investering in de ontwikkeling van onderwijs, wat een breed gedragen standpunt onder jongeren is. Die inzet hou ik maar al te graag nog een jaartje vast.

Ambassador Logo

A World at School is een digitaal mobiliserings- en communicatie-inititiatief om de inspanningen en energie van de vele NGO’s, lerarenorganisaties, geloofsgroepen, individuen en jonge campagnevoerders om onderwijs realiteit te maken voor alle kinderen in de wereld. A World at School zorgt voor gereedschappen, connecties en platforms om de stemmen van onze partners te versterken, met een enkel doel – alle kinderen kunnen naar school en kunnen leren.

Het A World At School Global Youth Ambassador programma is een wereldwijd netwerk van jongeren die campagne voeren in hun scholen, gemeenschappen en landen voor actie om ieder kind naar school en lerend te krijgen. A World At School Youth Ambassadors zijn jonge leiders met de interesse, passie en toewijding om onderdeel te zijn van de wereldwijde onderwijsoplossing.

A World At School Global Youth Ambassadors:

  • Mobiliseren en organiseren andere jongeren om op te komen voor onderwijs.
  • Zorgen ervoor dat hun stemmen worden gehoord in hun gemeenschappen door het organiseren van evenement, het deelnemen in campagnes, het schrijven van brieven naar de media, voeren petities aan en nemen deel aan andere campagneactiviteiten.
  • Zorgen ervoor dat hun stemmen wereldwijd worden gehoord door het schrijven van blogs en het delen van foto’s en video’s van evenementen en projecten voor de globale A World at School website en social media kanalen (met een output van 50.000 tot 100.000 mensen per week!)
  • Organiseren lokale/nationale onderwijslobby-gerelateerde evenementen en campagnes met hun organisaties en scholen en/of in samenwerking met andere A World at School Youth Ambassadors.
  • Doen mee aan globale campagne inspanningen.
  • Organiseren indien mogelijk een coalitie van gelijkgestemde jongerengroepen voor onderwijs.
  • Maken verbindingen met hun lokale belanghebbenden om betere resultaten voor onderwijs in hun landen en gemeenschappen te bereiken – in beleid, budget en andere gerelateerde processen.