Aruba dag #4


Dag #4. De dag begon rustig, want een wekker was niet nodig! Stiekem ben ik wel vroeg opgestaan om even te skypen met Nederland. Daarna ging een flink deel van de delegatie naar de Gouverneur van Aruba. Hij is eigenlijk het hoofd van de regering hier, en vertegenwoordigt het Koninkrijk. Ik ben zelf niet meegegaan. De onderwerpen van gesprek waren de samenwerking in het Koninkrijk, en jawel, jongeren!

‘s Middags stond er he-le-maal niets op het programma, dus ik heb moed verzameld en ben de hooiberg gaan beklimmen. Een jongerenvertegenwoordiger UNESCO kan natuurlijk niet zo ver vliegen en niets met de lokale cultuur doen.

‘s Avonds was de eerste bijeenkomst van de Arubaanse erfgoedgemeenschappen. Dit was vooral heel leuk. Naast de eerste informatie over het verdrag werden er ook een hoop optredens van lokaal immaterieel erfgoed gegeven. Bijzonder hierbij was dat er vooral jongeren op het podium stonden! Ik heb maar zo’n vier 35+ers gezien. De lokale dansen worden hier dus erg breed gedragen, daar kunnen we in Nederland nog wat van leren.

In de tussentijd ben ik natuurlijk wél heel druk met contacten leggen die relevant zijn voor jongeren en samenwerkingsverbanden stimuleren. Er is misschien geen vol dagprogramma meer, maar het lobbyen voor de betrokkenheid van jongeren gaat 24 uur per dag door! Ik heb nog 1 dag om te proberen hier héél goed door te dringen, want zaterdag vlieg ik alweer terug. Da’s maar goed ook, want ik ben bijna vergeten hoe het voelt om kippenvel te hebben. Tot snel!