Aruba dag #2


En dat was dag 2 alweer! Vandaag begon de conferentie met de laatste ‘Stand van zaken’ presentaties van St. Maarten en Aruba. De vertegenwoordiger van Aruba noemde de nationale inventaris hierbij een ‘culturele schatkist’. Mooi toch? Eigenlijk is het dat ook, de schatkist van alles wat ons tot een samenleving maakt.

Tussendoor heb ik nog even een radio-interview gegeven voor een lokaal radiostation hier. Als het goed is komt alles ook op internet, en dan horen jullie dat natuurlijk als eerste!

Daarna zijn de eerste workshops gegeven. De eerste ging over de praktijk van het beginnen met implementeren van het verdrag, door Ineke Strouken. In Nederland is dat de nationale inventaris, waarbij er van alles moest worden georganiseerd. Van een voordrachtformulier tot een toetsingscommissie en het informeren van gemeenschappen. De tweede workshop was van Albert van der Zeijden. Hij ging in op toerisme en immaterieel erfgoed. Toerisme kan erfgoed bedreigen, maar ook juist kansen scheppen om te blijven bestaan.

Het einde van de dag bestond uit een eerste discussie over het programma wat woensdag geschreven moet worden. Hiervoor hebben we ons als jongeren verzameld en Youth Recommendations geschreven. Ik sta nu op het punt om te vertrekken naar de laatste dag van de meeting. Om 9:30 geef ik, ondersteund door alle jongeren hier, een workshop over het betrekken van jongeren. Iedereen vraagt me of ik zenuwachtig ben, maar dat ben ik hier eigenlijk helemaal niet voor. Wél vind ik het spannend hoe de Youth Recommendations ontvangen zullen worden. Ik ben in ieder geval heel benieuwd..

Keep you all updated! Nu is het tijd om te gaan, over een half uur beginnen we alweer!